Mijn bullet journal – 1

Met een (bijna) fulltime baan, een gezin, een huishouden en 2 webwinkels loopt mijn hoofd soms om. Ik ben best goed in dingen vergeten, die dan ineens midden in de nacht weer bij me opkomen 🙁

Ik ben dan ook gek op lijstjes, die ik vervolgens ook wel weer vergeet (dan sta ik weer in de supermarkt zonder mijn boodschappenlijstje) of kwijtraak. Eigenlijk best triest 🙁 
Tijd voor organisatie dus, hoewel…


Maar goed ik wil rust in mijn hoofd en blijkbaar is het nodig alles te gaan opschrijven op één plek. Ik was dan ook erg geinteresseerd in het fenomeen “Bullet journal”, ik kwam het laatst tegen op Pinterest en ben eens verder gaan kijken. Nu is er ontzettend veel informatie te vinden, veel foto’s van bullet journals, ik ben heel veel filmpjes tegengekomen en ik raakte steeds meer geinspireerd. Toch ging ik niet direct aan de slag..

Pas toen wij de superleuke gepersonaliseerde notebooks gingen verkopen ben ik begonnen. Eerst heeft mijn dochter mijn “journal” voorzien van deze quote en toen kon ik aan de slag.

Zoals ik een bullet journal zie ik eigenlijk dat het een schrift (of losbladige map, dat kan ook) is die je enerzijds gebruikt als soort agenda, maar anderzijds vooral als opslag medium voor allerlei dingen: to-do lijstjes, maar ook het verlanglijstje van iemand, het lijstje met boeken die je altijd al wilde lezen, inpaklijst voor je vakantie en ga zo maar door.

Dus ik ben begonnen…

Zoals gezegd heb ik een van onze “eigen” notebooks gepakt, blijkbaar zijn er ook speciale bullet journals te koop, maar ik vind het leuk om het helemaal op mijn manier te maken en gebruiken.

Je nummert de pagina’s en maakt aan het begin van het boekjes een index pagina. (dat hoef je natuurlijk niet in 1 keer in het hele boekje te doen, ik doe het gewoon op het moment dat ik die pagina ga gebruiken).

Toen heb ik een maand indeling gemaakt voor het eerste half jaar van 2016 en hier schrijf ik al globaal wat bijzonderheden bij; verjaardagen, vakantie, bijzondere dagen… In de meeste bullet journals wordt ook nog een lijst per maand gemaakt van de dagen van de maand onder elkaar, maar ik vond dat een beetje overbodig.Vervolgens heb ik ook op een pagina de verschillende icoontjes gezet met hun betekenis, een soort legenda.


Daarna is de eerste week (voor mijn journal dan) aan de beurt, veel voorbeelden op Pinterest laten een week overzicht zien over 2 bladzijden met dan op elke dag een aantal to do’s/bullet punten. Ik vond dat niet handig. Ik heb meestal een heleboel dingen te doen die niet persé op een dag gedaan moeten worden, het is gewoon een lijst van dingen die gedaan moeten worden. Daarom heb ik ervoor gekozen het weekoverzicht op de linkerpagina te maken en dan een bullet overzicht op de rechterpagina te zetten. Ik ben nu 3 weken bezig en ik ben hier tevreden over.

Natuurlijk kun je zelf bepalen wat je wilt doen en dit ook steeds aanpassen aan wat je fijn vindt. Het is jouw journal en jij bepaald 🙂


Verder heb ik nog een aantal lijstjes toegevoegd, zoals hier bijvoorbeeld het verlanglijstje van mijn zoon die bijna jarig is. Maar ook overzichtjes van de webshops, wanneer de shops in de media verschijnen bijvoorbeeld en “privé” lijstjes zoals boeken die ik nog wil lezen.


In een volgende blog laat ik zien hoe ik de takenlijstjes gebruikt om overzicht te houden en vooral rust in mijn creëer…Typ voor meer inspiratie maar eens de woorden “bullet journal” in op Pinterest en je vindt massa’s aan inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *