Blogvriendinnen: terug van vakantie

Lieve Sharon,
En dan is de vakantie al weer voorbij! We gingen uiteindelijk niet alleen naar Noorwegen , maar ook naar Duitsland en Frankrijk én we vierden thuis nog vakantie. Een heleboel afwisseling en ik heb er enorm van genoten. Het enige vreemde… ik kocht in Noorwegen niet een kaartje! Pas op onze laatste dag in Frankrijk kocht ik kaarten – wel een hele stapel meteen, in een winkel waar ik zelf wel de eigenaresse van zou willen zijn! Mijn vakantiekaartjes schreef ik uiteindelijk dan ook vanuit Nederland.
We vierden dus ook even thuis vakantie; een week zonder afspraken, lekker in onze eigen stad rondstruinen. Ken je dat gevoel dat je bij de dingen die in je eigen buurt te zien zijn altijd denkt ‘dat komt nog wel een keer?’ Ik ben best wel vaak verhuisd en het gebeurde dus best vaak dat ik al weer wegging op een plek en ik al die dingen die ik ooit nog zou bekijken of bezoeken, of de restaurantjes waar we ooit nog heen zouden gaan eten, nooit zag of bezocht. Tsja – zo gaat het soms.  Inmiddels woon ik al weer ruim 3 jaar in Rotterdam, vrij dicht bij het centrum – aan de voet van de Erasmusbrug. Ik ben dus ook wel echt een stadsmens – om eerlijk te zijn ook wel een echt grote stadsmens. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en ik denk wel dat daar mijn liefde voor de stad geboren is. Ik vind een weekend ‘buiten’ ook echt wel fijn, maar na een weekend wil ik wel weer graag naar huis, terug naar de stad. 
Je was benieuwd hoe de e-reader is bevallen: goed! In een tent is het wel echt handig dat je, zonder extra lampje, gewoon kunt blijven lezen. Ik heb dan ook echt flink wat boeken verslonden. Ik combineer het wel zelf, ‘echte’ boeken en e-books. Ik had vrij snel een e-reader, maar die was niet zo handig. Geen licht erin bijvoorbeeld en de batterij ging heel snel leeg. Deze is wel echt veel fijner. En: lekker makkelijk meenemen. Maar de geur van een boek, het gevoel van papier, het struinen in een boekhandel – ik vind dat toch wel leuker dan op de e-reader te klikken op ‘Nu kopen.’ Lees jij dan nooit meer op papier, echt alleen via de e-reader?
Een kleine wereld – ja daar ben ik het helemaal mee eens. Vanochtend had ik ook zo’n ervaring. Ik ging naar een nieuwe kapper en surprise: die bleek ook uit Eindhoven te komen. Geen heel spannend voorbeeld, ik weet het. Maar ik moest er toch om lachen, omdat je het niet zo heel veel tegenkomt. Meestal is het dan toch iemand die via studie in Rotterdam terecht is gekomen – zij koos er ook echt zelf voor. Ander voorbeeld. Iemand die via mij begon aan Postcrossing kreeg, uit alle adressen die ze had kunnen krijgen, mijn adres om een kaartje naar te sturen. Super leuk!
Je schreef dat jij voor je werk mogelijk naar Noorwegen gaat. Wat doe je voor werk, buiten het runnen van de Snailmailshop? Nog gefeliciteerd met het overnemen daarvan! Ik ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen en hoe je verder gaat met het assortiment. Lijkt me heel leuk, maar ook spannend om verder te gaan met het idee waar iemand anders mee  begonnen is. Ik zou zelf niet kunnen wennen aan het idee dat iemand anders Cardcetera voort zou zetten – het is toch wel echt mijn ‘kindje.’ En weet je, als je daar dan weer mee verder mag, is het ook niet zo erg dat de vakantie voorbij is!
Postgroetjes, Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *