Blogvriendinnen: op vakantie

Daar zit ik dan – vlak voor mijn vakantie. En mijn grootste struikelblok is ‘wat zet ik boven dit blog?’ Lieve Sharon? Lieve lezers? Want ik schrijf aan jou, Sharon, maar ik hoop natuurlijk dat meer mensen dit lezen. Ach – ik ga maar gewoon van start!

Bijna vakantie dus en ik heb er zo veel zin in! Even niets – genieten van mooie natuur in Noorwegen, boekjes lezen (op de e-reader… heb jij er een? Ik ben pas sinds kort overstag, vooral eigenlijk omdat iedereen zegt dat alles in Noorwegen zo duur is. Normaal gesproken koop ik Engelse pockets op vakantie, maar nu ben ik dus bang dat dit onbetaalbaar is. En omdat ik veel lees en ook nog snel, toch maar die e-reader. Ik zie mijn man al kijken als ik een extra koffer meeneem voor de boeken…), een nieuwe cultuur leren kennen en natuurlijk: kaartjes schrijven naar vrienden!

Kaartenmolen op GozoSinds een jaar of twee stuur ik weer kaartjes als ik op vakantie ben of soms ook als ik een weekend weg bent. Mijn Amerikaanse penvriendin stuurt mij regelmatig kaartjes vanaf plekken waar zij heen gaat en toen dacht ik ‘eigenlijk heel leuk, als het niet de verplichte ‘Groetjes uit’ kaarten zijn.’ En per slot van rekening stuur ik via Postcrossing ook regelmatig aan wildvreemden leuke Groetjes uit Rotterdam kaarten. Waarom dan niet aan mijn (post)vriendinnen. En natuurlijk stuur ik mezelf dan ook even een kaartje – een tip die ik kreeg van een van mijn gastbloggers . Die vond ik zo leuk, dat ik nu van iedere plek uit het buitenland waar ik maar even de tijd heb mezelf een kaartje stuur. Gewoon met een klein beetje tekst erop over hoe het was op die bestemming. En tijdens de komende drie weken heb ik vast tijd voor zo’n kaartje.

Al heb ik echt geen idee hoe het aanbod in Noorwegen is. Meestal weet ik wel ongeveer wat ik kan verwachten in een land aan kaartjes – het is toch een beetje mijn vak natuurlijk! Maar nu? Ik zou het niet weten. Leuk – ik laat me graag verrassen en ben benieuwd of ik net zo veel mooie kaarten zal vinden als in Japan . Daar kocht ik prachtige kaarten en vooral ook heel veel mooie washi-tape. Maar het kan ook zo zijn dat het aanbod zo is als in Malta – daar hadden ze op een enkele plek prachtige kaarten van het eiland zelf, langwerpig en met mooie foto’s. Maar op de meeste plekken kon je alleen kitscherige toeristenkaarten kopen. Voor een keer wel leuk – maar mijn hart gaat er niet sneller van slaan. Op een pleintje op het ‘kleine zusje’ van Malta, het eiland Gozo, vond ik dan weer wel een hele kaartenmolen vol prachtige Correspondances-kaarten. Ook al verkoop ik de meeste zelf ook, mijn hart ging toch even sneller slaan daarvan!

Ik wens je een mooie zomer – hopelijk wordt het weer wat minder wisselvallig! En natuurlijk probeer ik je een kaartje te sturen uit Noorwegen. Dat we blogvriendinnen zijn, betekent niet dat ik je niet ook een kaartje kan sturen toch?

Postgroetjes, Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *