Blogvriendinnen: Astrid’s voorstelblog

Hoi! Leuk dat je mijn voorstelblog leest. Ik ben Astrid – misschien ken je me wel als de eigenaresse van Cardcetera. Maar misschien ken je mij nog helemaal niet en juist voor jou schrijf ik dit blog. Al probeer ik ook wat nieuws op te schrijven voor de mensen die mij al wat langer kennen…

Astrid dus – 38, getrouwd met de leukste man van de wereld, met wie ik al sinds het vorige millennium samen ben. Tsja – dan weet je dat je oud wordt πŸ™‚ Ik woon met heel veel plezier in het hartje van Rotterdam – maar wel pas sinds 2014. Ik ben al vaak verhuisd – geboren en getogen in Eindhoven, gestudeerd en blijven plakken in Leiden, daarna tijdelijk in het buitenland gewoon, namelijk in Innsbruck en Erlangen.


Ik ben – net als Sharon – al heel lang verslaafd aan post. Ooit begon het met een oproepje in de Tina – waar ik zocht naar een andere Astrid, die net als ik jarig was op 25 oktober. Tsja. Daar kreeg ik niet zo veel reacties op… Gek hΓ¨! Later schreef ik met Michael Jackson-fans (die ik vond via het fanclubblad – dat kwam ook nog gewoon per post in die tijd!) en kreeg ik een heleboel reacties op een oproepje op een Belgische teletekstpagina. Klein detail: een van de heren waar ik toen mee schreef, woonde destijds ook in Rotterdam. Bezoekjes aan hem vond ik helemaal geweldig; ik was toen al verliefd op deze stad en voelde me er heel snel thuis.

Jammer genoeg heb ik eigenlijk geen contact meer met penvrienden uit die tijd – al heb ik met enkele daarvan toch jaren geschreven. Later ging ik ook wel e-mails sturen aan mensen. Maar toch – het voelde voor mij anders dan een brief in de brievenbus. Dat ging ik toch missen. En dus stuurde ik wel veel kaartjes – vooral naar vrienden, die niet allemaal even trouw kaartjes terugstuurde.

Toen mijn neef – die me trouwens ook ooit wees op die Belgische teletekstpagina! – vertelde over Postcrossing, was ik meteen enthousiast! Ik had het druk met studie en werk, maar ik wilde graag weer post krijgen. Kaartjes schrijf je een stuk sneller dan brieven! En zo begon ik aan Postcrossing – een hobby die me veel vriendschappen op heeft geleverd. Want hoewel het idee is dat je een willekeurig iemand een kaartje stuurt (het adres krijg je via de site) en je weer van iemand anders een kaartje terug krijgt, kun je ook vragen of iemand met jou persoonlijk wil swappen. Of via het forum mensen leren. En: inmiddels zijn er ook veel Facebook-groepen waar je mensen kunt ontmoeten die graag een kaartje willen uitwisselen. 

Voor mij heeft het ook gezorgd voor een bedrijf: Cardcetera. Want omdat ik niet altijd mooie, leuke of originele kaartjes kon kopen, begon ik zelf maar een winkel waar ik die aanbied. En tot op de dag van vandaag heb ik daar – meestal – veel plezier in.

Toen Sharon mij vroeg of ze ook in haar webwinkel de kaarten van Cardcetera kon gaan verkopen, vond ik dat meteen een mooi compliment. We mailden wat heen en weer, ook over blogs voor Snail-mail.nl en voor het Cardcetera blog en zo kwamen we op het idee om blog-vriendinnen te worden. Eigenlijk toch weer een soort van digitale post dus – maar dan niet alleen van haar en mij en weer terug, maar ook voor jullie, om lekker mee te lezen. Hoe het er precies uit gaat zien? Dat weten we allebei nog niet zo goed. Het zal natuurlijk gaan over post en schrijven – want daar zijn we allebei dol op! Maar misschien ook wel een kijkje achter de schermen van ons bestaan als webwinkeliers. Wie weet!

Ik hoop dat jullie zullen genieten van onze verhalen aan elkaar.

Postgroetjes,
Astrid

Mis geen blog en lees de mijne hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *