zondag 28 december 2014

Druk, druk, druk...

Ik moet maar eens beginnen met het aanbieden van mijn excuses… Ik heb jullie echt verwaarloosd de afgelopen tijd. 

Maar ik denk dat ik een beetje een excuus heb. Vanaf oktober is het beetje hectisch geweest hier. Voordat ik jullie kan vertellen over de huidige hectische tijd, wil ik jullie een stukje “geschiedenis” vertellen…

Hoe het allemaal begon
Zoals jullie misschien wel weten ben ik met mijn eerste webwinkel (all4kitchen.nl) begonnen uit een soort noodzaak. Ik raakte 2,5 jaar geleden mijn baan kwijt door een reorganisatie. Na 17 jaar bij dezelfde werkgever was het ineens over. Van de een op de andere dag zat ik thuis en dat vond ik vreselijk. Ondanks het feit dat iedereen in mijn omgeving riep, ach jij vindt zo weer een andere baan, lukte dat, mede door de crisis, niet echt. Ik solliciteerde me een slag in de rondte, mocht regelmatig op gesprek komen, maar helaas bleef het daarbij. 


Elke dag thuis, geen contact met collega’s (op een enkeling na, ondanks dat iedereen beloofd contact te houden), geen verantwoordelijkheden en geen salaris aan het einde van de maand. Ik vond het maar niks en aangezien ik best ongeduldig ben en niet graag stil zit, ging het al gauw vervelen om thuis te zitten. Natuurlijk kun je van alles bedenken om thuis te doen, maar als je uitkijkt op een baanloze, dus ook salaris-loze toekomst, wordt het allemaal iets minder relaxed. Dus ik wilde iets zinvols gaan doen…


Maak van je hobby je beroep
Aangezien één van mijn hobby’s koken en lekker eten is, ging mijn gedachte al snel die kant uit. Maar ja, het was nog steeds flink crisis in Nederland en mijn budget was ook beperkt. En toen er een winkelpand in onze stadje leeg stond begon mijn (dag)droom over een eigen winkel, maar die was totaal niet haalbaar. Toch bleef dat in mijn hoofd spelen, het zou toch wel super gaaf zijn een eigen winkel te hebben met de mooiste en lekkerste producten. Ik zag mezelf aan staan achter de toonbank… 


Na wat gegoochel op een dag, kwam ik erachter dat een eigen webwinkel bouwen, met de juiste software, voor mij absoluut wel haalbaar zou zijn. Ik heb een ICT achtergrond en zo’n webwinkel bouwen zou mij wel gaan lukken. Ik ben toe in contact gekomen met iemand die advies en training geeft aan (startende) web winkeliers en na een gesprek met haar was ik nog meer vastbesloten dit plan te gaan realiseren. Maar rustig aan, dacht ik toen nog. 


Het was ondertussen februari 2013 en ik ben me “langzaamaan” gaan oriënteren. Wat wil ik gaan verkopen, en wat vooral niet, waar kan ik inkopen en hoe gaat dat.? Er kwamen steeds meer vragen en ik wilde soms sneller dan mogelijk was. Om producten in te kopen moest ik een Kamer van Koophandel nummer hebben. Dus op 22 februari 2013 heb ik mijzelf ingeschreven. Toen ik naar huis reed, had ik echt zoiets van “Yes! Ik ben ondernemer”. Ik voelde me geweldig :).


Lees morgen verder in mijn nieuwe blog…

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen