zondag 28 december 2014

Druk, druk, druk - deel 4

In mijn laaste blog-berichten vertelde ik al over hoe het allemaal begon, lees hier de laatste in de serie van vier…

Solliciteren
Ondertussen heb ik ook op het sollicitatie-vlak niet stilgezeten en heb tussen de bedrijven door constant gesolliciteerd. Een betaalde baan is op dit nog noodzakelijk en de financiële middelen raakten zo langzamerhand op. Maar hoeveel brieven ik ook schreef en hoe vaak ik ook op gesprek ging, het lukt maar niet een baan te vinden. Tot oktober, ik kreeg ineens meer dan ooit uitnodigingen voor gesprekken en het leek ineens de goede kant op te gaan. Na zo’n lange tijd afwijzingen te ontvangen, was het toch wel een prettig gevoel. Alhoewel een zoveelste afwijzing in oktober me even teveel werd. Ik stortte een beetje in, blijkbaar was het allemaal toch niet in de koude kleren gaan zitten. 

Gelukkig had ik daarna weer een sollicitatiegesprek en deze keer klikte het al na 5 minuten, al tijdens het gesprek werd ik uitgenodigd voor een tweede gesprek (met andere mensen) en nog geen week later was ik aangenomen! Ik was echt super-blij, maar er was één nadeel, het ging om een baan voor 40 uur. En dat ik best veel. De laatste keer dat ik 40 uur heb gewerkt was voordat ik 2 kinderen, 2 honden én 2 webshops had. Ik ben half november op mijn nieuwe werk begonnen en in het begin was dat echt superdruk. De bestellingen versturen ging nog prima, maar de blog, Facebook, Instagram en Twitter stonden even op een laag pitje. Alles moet even in een ritme komen en ik geloof dat ik daar nu redelijk in zit. Alhoewel nu met de feestdagen alles net weer even anders loopt. 

Druk, druk, druk 

Daardoor had ik ook even weinig tijd en energie voor de webshops, net in de drukste tijd van het jaar! Eind november hebben we nog wel op de Weekendmarkt gestaan van “van onze tafel” en dat was een groot succes. Maar verder heeft alles even op een laag pitje gestaan. Ik verwacht dat het vanaf januari allemaal wel wat soepeler gaat verlopen. Het zal een druk jaar worden, maar met een strakke planning moet het lukken!Vanaf nu ga ik echt mijn best doen, regelmatig iets op de blog te plaatsen. Alhoewel ik nooit aan goede voornemens doe in het nieuwe jaar (waarom wachten tot 1 januari ?), wordt dit mijn nieuwe voornemen voor 2015!

2 opmerkingen: