maandag 22 september 2014

Zelf papieren postzegels maken


Eindelijk had ik deze week wat tijd over en kon ik eens experimenteren met een ideetje dat ik al een tijdje in mijn hoofd had. Ongetwijfeld heb ik het idee een keer ergens gezien op Pinterest of Instragram, ofzo, maar ik vond het leuk zelf eens aan de slag te gaan. Het is eigenlijk best simpel, maar het is wel makkelijk als je een kartelschaar of zoiets hebt.

Dit heb je nodig:
  • wit stevig papier
  • leuk patroon papier of cadeau papier (maar plaatjes uit een tijdschrift kunnen ook prima)
  • lijm of plaksel
  • een kartelschaar
  • eventueel een snijmat en een mesjeEerst heb ik repen van het patroonpapier gesneden en de afmetingen kun je zelf bepalen. Ik heb twee formaten gemaakt, voor de ene maat heb ik patroonpapier in rechthoekjes van 4x3 cm gesneden en voor de andere maat rechthoekjes van 3x2,5 cm.

Vervolgens plak je de patroonpapieren-rechthoekjes op het stevige witte papier, doe dit wel een beetje ruim want dan kan je een mooie rand om het patroonpapiertje laten.


Knip vervolgens met de kartelschaar het witte papier af, zodat er een gekarteld wit rand om het patroontje overblijft.


Dan ziet er ongeveer zo uit:Als je het leuk vindt kun je de postzegels ook nog versieren met cijfers/letter, kleine stickertjes of andere kleine plaatjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten