maandag 12 augustus 2013

NOTITIEBOEK BRIEF

Een leuke manier om je brief te schrijven, is in een notitieboekje. Maar al die lege pagina’s kunnen een beetje intimiderend en demotiverend zijn. Hoe ga je die in vredesnaam allemaal vullen? Misschien heb je, net als ik, niet altijd zoveel te vertellen. Je kunt natuurlijk her en der wat pagina’s eruit scheuren, maar dan heb je wel kans dat ie uit elkaar gaat vallen. Maar wat je ook kunt doen is allerlei pagina’s vullen met leuke plaatjes, tekeningen en collages. Hier zijn een paar voorbeelden:

Je kunt dit doen voordat je begint met schrijven, maar het is handiger om het naderhand te doen. Laat gewoon pagina’s open tijdens het schrijven. Op deze manier heb je niet te weinig of teveel pagina’s over. Ook: als je gaat tekenen, gebruik dan geen pen die doordrukt. Zoals je kunt zien, heb ik dat niet gedaan en dat zal de geschreven tekst moeilijker leesbaar maken.

Notitieboekjes met een saaie cover zijn goedkoper, maar dat is niet erg: je kunt ‘m zelf leuk maken op dezelfde manier als je her en der pagina's opleukt, dit is wat ik met de mijne heb gedaan:

2 opmerkingen:

  1. Zo'n leuk idee! Staat hier ook nog op mijn wish-to-do lijstje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauhhh wat superleuk gedaan! Ben dol op notitieboekjes maar nooit eraan gedacht om als ''brief'' te gebruiken..ga ik mooi doen bij mijn volgende snailmailing !

    BeantwoordenVerwijderen