vrijdag 26 juli 2013

HUIS SNAILMAIL TUTORIAL

Dus dit is niet echt MIJN idee. Ik denk dat ik iets vergelijkbaars op Pinterest ben tegen gekomen, maar ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven. Ik zal uitleggen wat ik heb gedaan en dan kun je het zelf proberen!

OPMERKING: Ik heb het in de vorm van een huisje gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook een andere kiezen. Zolang het maar rechte zijkanten heeft zodat je ze aan elkaar vast kunt maken.


STAP 1
Eerst heb ik simpele huisjes-vormen uit karton geknipt. Dik genoeg zodat het rechtop kan staan, maar niet TE dik dat je er niet uit kan knippen. Ik vond het zelf leuk dat de huisjes verschillende hoogtes hadden, maar je kunt ze natuurlijk ook allemaal gelijk maken. Het enige waar je echt rekening mee moet houden is dat ze allemaal even breed zijn. Op die manier zullen ze mooi op elkaar stapelen als je klaar bent. Je kunt er zoveel uitknippen als je wel, maar onthoud wel dat de maximale hoogte van een brievenbusopening ongeveer 3 cm is.STAP 2 
Daarna ben ik de huisjes gaan versieren met stickers, stukjes papier, oude wegenkaarten en wat ik maar kon vinden. Je kunt alles gebruiken wat je mooi vind, maak het alleen niet te 3D of breekbaar, anders zal het beschadigen als je het boekje dichtvouwt (en dat is zonde!)STAP 3
Toen ben ik het boekje in elkaar gaan zetten. Ik legde 2 huisjes naast elkaar, met een beetje ruimte ertussen (ongeveer 3 mm) en plakte ze aan elkaar met masking tape, voor EN achter. Door wat ruimte open te laten, kun je de huisjes op elkaar vouwen. Hoeveel ruimte te open laat is afhankelijk van de dikte van het karton waarmee je werkt.

STAP 4
Om het boekje dicht te maken gebruikte ik een knoop en draad. Op het eerste huisje naaide ik een knoop en op de laatste rijgde ik een draad (knoopje aan de binnenkant) erdoorheen. Je kunt de draad aan de binnenzijde verbergen door er een stukje tape overheen te plakken.

Je maakt het boekje dicht door te zigzaggen (links, rechts, links, rechts, enz.) Zie foto van het eindresultaat als het niet duidelijk is.

STAP 5
Daarna plakte ik op de huisjes (platte) dootjes. Je kunt alle huisjes vullen, maar dat is niet nodig. Ik heb er ongeveer 8 stuks in gedaan (inclusief brief).

EN DIT IS HET EINDRESULTAAT!Ik hoop dat ik het een beetje goed heb uitgelegd. Als niet, laat je vraag achter als comment.

5 opmerkingen:

 1. O wauw dit is echt super leuk.
  En ik heb vandaag tijd om te knutselen.
  Yeah!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo lekker geknutseld gisteren.
  De resultaten staan op mijn blog, met een link naar je site.
  Bedankt voor je leuke ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen