zaterdag 4 mei 2013

KLEINE KADOOTJES

Ik maak vaak kleine handgemaakte dootjes om in de snailmail toe te voegen en ik heb witte luciferdoosjes gekocht om ze in te verpakken. Ik weet niet meer waar ik ze gekocht heb, maar ik denk dat als je googled op witte luciferdoosjes dat je vast wel een (knutsel) winkel vind die ze verkoopt. Ik gebruik ze om veilig te kunnen versturen, maar het kan er ook heel leuk uitzien.Een tijdje geleden maakte ik deze beestjes. Het zijn kleine, plastic dieren die ik heb beschildert en gisteren heb ik er magneten op gelijmd. Ik dacht dat ze wel leuk waren om bij de snailmail erbij te doen. Ik had ook wat buttons gemaakt, bekleed met stof (eigen ontwerp!) waar ik ook magneten op heb geplakt.Eerst een tip: als je iets wilt versturen dat breekbaar of fragiel is, is het een idee om het wat steviger te verpakken. Ik gebruik bubbeltjesplastic. Dat is ook heel handig als het object klein is.Eigenlijk kun je alles gebruiken: verf, stiften, stickers, postzegels, lint of touw, elke vorm van tape, potloden, stempels, knopen, stof.. wat je maar fijn en leuk vind om mee te werken. Op het moment ben ik een beetje verslaafd aan masking / washi / deco tape, dus dat heb ik gebruikt. Hier zijn een paar voorbeelden ter inspiratie. De lieve eekhoorn sticker is van Oktoberdots.Het werkt het beste als je het doosje versierd nadat je het object erin heb gedaan, maar mocht je dat vergeten zijn, is dit een makkelijke manier om de doos te openen zonder de versiering te beschadigen: gebruik een stanley mes of schaar om te snijden waar je de stippellijnen ziet (aan beide zijdes!), daarna kun je het doosjes open schuiven.Ik hoop dat je de soort van tutorial leuk vond! Fijn weekend.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee... Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijne tip! Ik heb nog ouderwetse luciferdoosjes, je weet wel, waar daadwerkelijk lucifers in gezeten hebben. van de week omklede ik ze met canvas en wel er dit weekend kleine schilderijtjes-doosjes van maken. Ik ben benieuwd naar het resultaat! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er echt super vrolijk uit!! Wie wil dat nu niet krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik deed ook zo iets laatst, maar dan anders en met andere doosjes. Ik heb een link naar jouw bericht in m'n post gezet, is dat oke?
  (http://viervandaag.blogspot.nl/2013/05/diy-snailmail-doosjes.html)
  Groetjes, Anne

  BeantwoordenVerwijderen