woensdag 20 februari 2013

WASHI OF MASKINGTAPE?

Ik heb me regelmatig afgevraagd wat nou het verschil tussen washi en masking tape is. Ik heb een kleine collectie en ze zijn niet allemaal hetzelfde, dus ik ging er van uit dat sommige washi en andere masking tape waren. Dus ik dacht, Ik google het eventjes en vond een antwoord bij Kado Cato:

"Er is geen verschil; het is precies hetzelfde. Oorspronkelijk in de markt gekomen als Japanse Masking tape. Op een bepaald moment werd 'washi tape' de geaccepteerde internationale term. In Japan is het bekend als masking tape en het meest bekende merk van washi tape is simpelweg mt genoemd (dit staat voor masking tape). De term 'washi tape' verwijst naar het feit dat de tapes zijn gemaakt van Japans rijstpapier." Dankjewel Cato voor de uitleg. Ik denk dat de tape net als alle andere producten, gewoon in verschillende vormen te krijgen is.

UPDATE
Dit blijkt niet helemaal te kloppen. Alle washi tape is masking tape, maar niet alle masking tape is washi tape, want het wordt niet allemaal van rijstpapier gemaakt. Bedankt Rivka de Jonge voor het delen!

Rivka had ook nog wat meer leesmateriaal-tips over de tapes, zie hier een blogpost van She Knows Living en een fijn Wikipedia artikel. Dankjewel!


Masking tape van Een Nieuw Avontuur

4 opmerkingen:

 1. Ewel, dat is nu ook eens iets wat ik me afvroeg, thx voor het opzoekwerk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar er zit wel degelijk verschil tussen sommige masking tapes... sommige hebben heel stevig lijm, andere helemaal niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens! Dat bedoel ik ook met dat je variatie hebt, maar dit ging vooral om de naam.

   Verwijderen